הכוח של נופש לעובדים לרווחתם
מי מאיתנו לא זקוק לנופש אחת לכמה חודשים? כולנו עובדים לא מעט שעות, כולנו מנסים לתמרן במהלך השבוע בין הילדים, הבית, הסידורים שיש לנו לעשות תוך כדי , העבודה ועוד. אחת לכמה זמן כמעט כל אחד מרגיש שחוק. החיים בעידן המודרני הם חיים אינטנסיביים בהם כולנו רוצים להוכיח את עצמנו, למצות את הכל, לשמוח ביחד עם הילדים שלנו ולכן לא פעם אנחנו מרגישים שפשוט נגמרה לנו הסוללה. אם אתם מרגישים שהעובדים שלכם עברו תקופה אינטנסיבית בעבודה, אם אתם רוצים לגבש אותם אחד השני, לפנק, לפרגן להם, אחת הדרכים לעשות את זה היא באמצעות הזמנת נופש לעובדים נופש לעובדים חשוב לרווחתם. אפשר לסכם את היתרונות במשפט אחד: עובדים שנחים הם עובדים פרודוקטיביים. יציאה לחופשה מפחיתה מתחים, מסייעת במניעת שחיקה ומקדמת איזון בין עבודה לחיים על ידי כך שהעובדים מבלים יותר זמן עם המשפחה, אנשים משמעותיים בחייהם וחברים קרובים. אבל עובדים רבים אינם יוצאים לחופשות בתדירות גבוהה מספיק ורבים מהם אינם מנצלים את כל זמני החופשה בתשלום שלהם. לכן, מאוד כדאי אחת לשנה לפרגן לעובדים שלכם בנופש.
הימנעות מחופשה משפיעה על בריאות העובדים
עובדים רבים שאינם מרגישים שיש להם איזון מתאים בין חיים לעבודה מודאגים מכך שאין להם זמן לדאוג לעצמם מבחינת בריאות, תזונה ופעילות גופנית.
מנהלים שמפעילים מדיניות של עבודה עקבית של שעות ארוכות ואינם מציעים נופש לעובדים, תורמים להשפעות שליליות על הבריאות וחיי המשפחה של עובדיהם.
למה ישראלים לא יוצאים לחופשות?
ישראלים עובדים שעות ארוכות ויוצאים לחופשות מעטות. הסבר אחד להתנהלות זו היא שעובדים ישראלים רבים הם וורקוהולים. ההתקדמות בעבודה היא בסיסית בדימוי העצמי שלהם וחשובה לדימוי שהם אוהבים להקרין למעסיק שלהם ולסביבתם.
חלק מהעובדים מתגאים בתג הכבוד של סירוב ליציאה לחופשה בתשלום במשך שנים. אחרים עשויים להרגיש שהמעסיק שלהם אינו רואה בעין יפה את היעדרותם מהעבודה לפרקי זמן ארוכים. אבל נופש לעובדים משתלם הן לעובדים והם למעסיקים.
נופש לעובדים תורם ישירות לתפוקה
עובדים שלוקחים את רוב ימי החופשה שלהם או אתם כולם מדי שנה מתפקדים ברמות גבוהות, הם פרודוקטיביים ומרוצים יותר מעבודתם בהשוואה לעובדים שאינם עושים זאת. למרות שהיציאה לחופשה מאפשרת הפוגה פיזית ונפשית, ישראלים רבים אינם מסוגלים לצאת לחופשה מחוץ לעיר, בעיקר בשל העלות הכרוכה במימון החופשה.
להימנעות מחופשה יש מחיר, מבחינת התפוקה, המורל והבריאות, ובמקרים רבים, נופש לעובדים מהווה את האפשרות היחידה שלהם לצאת לחופשה, ולהתנתק לגמרי מהמשרד, כצעד הבריא ביותר שהמעסיקים צריכים לנקוט בו.
מה המעסיקים יכולים לעשות?
מעסיקים יכולים לסייע לעובדים עם איזון בין עבודה לחיים על ידי קביעת מדיניות וציפיות שמאפשרות לעובדים להמשיך בחיים מאוזנים. היתרונות של איזון עבודה וחיים למעסיק כוללים תפוקה מוגברת; גיוס ושימור משופר; שיעורי היעדרות נמוכים; תקורה מופחתת; חוויית לקוח משופרת; וכוח עבודה שבע רצון.
איזון בין עבודה לחיים מאפשר לעובדים להרגיש שהמעסיקים מבחינים בהיבטים החשובים בחייהם. עובדים שאינם יכולים להרשות לעצמם לצאת לחופשה, אינם זוכים להפוגה פיזית ונפשית. מעסיקים שמעודדים נופש לעובדים ומעניקים הטבות שמציעות שיטות משתלמות לצאת לחופשות, משפרים את המורל של העובדים ואת הרווחים של החברה במקביל.
שימוש מוגבר בחופשה בתשלום
חברות צריכות לעודד עובדים לנצל את מלוא ההטבות, במיוחד פסק זמן בתשלום. ומכיוון שהעלות היא אחת הסיבות העיקריות לכך שהעובדים אינם יוצאים לחופשות, מעסיקים יכולים לסייע על ידי הצעת תוכנית הטבה אפשרויות חופשה. רכישת חבילות נופש לעובדים היא שיטה נוחה שמאפשרת לעובדים לצאת לחופשה.
חופש לעובדים מאיפה מתחילים?
בראש ובראשונה אתם צריכים להבין מתי אתם רוצים להוציא את העובדים שלכם לחופש וגם כמה תקציב פנוי יש לכם לזה. בדרך כלל, שמדובר בקבוצות גדולות של 10 חדרים ויותר מזה, בתי מלון, בתי הארחה ובתי נופש בישראל מספקים הנחה מאוד יפה כדי לזכות בקבוצה הזו. לאחר שהבנתם כמה אנשים יהיו בנופש וכמה חדרים אתם צריכים, עליכם לקבוע תאריכים. אם תבחרו להוציא את העובדים שלכם לחופשה באמצע שבוע, תוכלו להנות ממחירים אפילו יותר טובים, אבל תצטרכו להשבית את העסק לכמה ימים. מנגד, אם תרצו להוציא אותם בסוף השבוע, לא תסגרו את העסק אבל כן תצטרכו לספק להם מענה גם לילדים שלהם. לאחר שבחרתם מקום ותאריך, תצטרכו לחשוב גם על הדברים שמעבר בין אם זה פעילויות משותפות בנופש לגיבוש והעשרה, סדנאות, טיולים וכמובן גם אוכל. העובדים שלכם צריכים לאכול במהלך החופשה.
נופש לעובדים כמה זה עולה?
המחיר לנופש משתנה ותלוי בהמון משתנים כמו המיקום, כמות העובדים שיש לכם, הסעות, ביטוחים, פעילויות שאתם משלבים תוך כדי הנופש, אוכל ועוד. עבור חברה קטנה של עד 15 עובדים, המחיר ינוע בין 10,000-20,000 ש“ח, עבור חברה בינונית של עד 50 עובדים, מדובר בסדר גודל של 50,000 ש“ח ועבור חברות גדולות המחירים גבוהים יותר ויכולים להגיע גם לכמה מאות אלפי שקלים.