ימי גיבוש לחברות וארגונים: 10 סיבות להשקיע ברווחת העובדים
חברות חזקות מונעות על ידי צוותים איכותיים ברמה שמעוררת קנאה בקרב בעלי ומנהלי ארגונים אחרים. למעשה, אחת הסיבות העיקריות לכך שיש חברה מצליחה ומשגשגת היא ההון האנושי. ככל שמשקיעים יותר בהון האנושי, גם בהיבט של הגיוס, גם בהיבט של ההכשרה וכמובן גם בדברים שמעבר, ככה הסיכוי שהחברה תצליח ותגשים את המטרות שלה, עולה פלאים. חשוב להבין ולזכור כי קשרים חזקים אלה אינם נרקמים בין לילה, אלא נובעים מאינטראקציות אישיות ומקצועיות מתמשכות שחווה כל אחד מחברי הצוות במשך מספר חודשים או שנים, והם מבוססים ברוב המקרים על הקפדת הנהלת החברה לקיים ימי גיבוש לחברות וארגונים בתדירות קבועה. חברות ועסקים בתחומים שונים מבינים עד כמה חשוב להשקיע באותם צוותים ולספק להם ימי גיבוש שיאפשרו להם לצאת מהשגרה של היום יום שנוטה לשחוק מאוד בעידן המודרני בו אנחנו חיים.
החשיבות של ימי גיבוש לחברות וארגונים
לימי גיבוש חשיבות גבוהה ודרכם ניתן לחזק את הצוותים, לערבב בין אנשים שנמצאים במחלוקות שונות ולא מכירים אחד את השני, כאמור, לשבור קצת את השגרה ובעיקר לאפשר לעובדים לחזור לעבודה עם יותר אנרגיות ומצב רוח טוב.
אחת השיטות הקלות ביותר שבעלי ומנהלי ארגונים יכולים לוודא שעובדיהם יוצרים קשרים הדוקים היא על ידי שימוש במשחקים שוברי קרח, שהם פעילויות קצרות במהלך ימי גיבוש לחברות וארגונים שמטרתן היא לסייע לאנשים להכיר זה את זה ברמה האישית.
מאמר זה בוחן מגוון של סיבות להשקיע בפעילויות שהעובדים שלכם יאהבו, במטרה לבנות צוותים חזקים, כולל הסברים למה פעילויות ספציפיות אלו יעילות לקשרי צוותים. אז בואו נבחן את הסיבות.
- משחקים מצחיקים מסייעים לעובדים חדשים להרגיש בנוח עם עמיתיהם
ניתן לשחק במשחקים מצחיקים גם כדי לסייע לעובדים הוותיקים להכיר את העובדים שאיתם הם יוצרים קשרים לעתים רחוקות או בכלל לא. זו הרי המשמעות של ימי גיבוש, בין השאר לגבש את העובדים אחד עם השני ולגרום להם להכיר אחד את השני יותר טוב. זו הזדמנות עבור העובדים ליצור שיחות אמיתיות ולא רק שיחות שקשורות לעבודה. מעבר לכך, משחקים ותחרויות מסוגים שונים במהלך ימי גיבוש לחברות וארגונים מספקים מספר יתרונות:
- כיף לשחק במשחקים, והם מהווים הפסקה מבורכת מפעילויות עבודה שגרתיות.
- הם שוברים מחסומים שעשויים להתקיים בין עובדים.
- משחקים מובילים לסיעור מוחות לפרויקטים חדשים או לתרגול פתרונות משברים.
- הם מקלים על העובדים לתקשר זה עם זה.
- הם מעודדים מגעים שאחרת לא יתקיימו במסגרת יום עבודה שגרתי.
- העובדים שמחים להשתתף בימי גיבוש לחברות וארגונים
בעוד שבמקרים רבים מגעים מקצועיים הם בלתי נמנעים במידה רבה גם במהלך ימי כיף, העובדים של היום משתפים פעולה לעתים קרובות ושמחים לתקשר יחד כל מיני מצבים שנוגעים לעבודה במהלך ימי גיבוש לחברות וארגונים. אינטראקציות אישיות לא תמיד מתרחשות באופן אורגני.
במצבים כאלה, עובדים ותיקים עשויים להתוודע לעמיתים שעובדים במחלקות אחרות ולהכיר אותם, ומצב זה עשוי להיות די קשה לעובדים חדשים שצריכים להכיר את עמיתיהם בכוחות עצמם ללא מסגרת גיבוש, וחשוב שמנהלים ובעלי ארגונים יבינו את הנקודה הזאת. אם למשל תארגנו כחלק מיום הגיבוש ארוחה נחמדה בחיק הטבע או אפילו במסעדה, תוכלו לגרום לעובדים לייצר אינטראקציה אחד עם השני וזה כל כך חשוב.
- עובדים אוהבים עמיתים לעבודה
כשמנהלי ובעלי חברות אינם תומכים ביוזמות של ימי גיבוש לחברות וארגונים לבניית צוותים, או כאשר הם אינם מתעדפים ימי גיבוש בלוחות הזמנים השגרתיים של העבודה, סביר להניח שלעובדים ותיקים וגם לעובדים חדשים יהיו פחות חברים בעבודה.
התנהלות זו מקשה על בניית צוות חזק, ומשפיעה גם באופן שלילי על מעורבות העובדים בפרויקטים שעליהם הם עובדים, מה שמשפיע באופן ישיר על רמת הפרודוקטיביות והאושר שלהם במקום העבודה. שעובדים נהנים במקום העובדה שלהם, הם מגיעים שמחים לעבודה, הם לא חושבים רק על הרגע הראשון שבו הם יוכלו ליסוע הביתה והם הרבה יותר פרודוקטיביים וגם יותר נתרמים למאמצים משותפים.
- כשמשקיעים בעובדים, משקיעים בחברה
בעלי עסקים שמעוניינים שהארגונים שלהם יצליחו, צריכים לנקוט צעדים כדי לוודא שהעובדים שלהם מכירים את האנשים איתם הם עובדים, מה שמגדיל את הסיכויים שהם ישקיעו בחברה ויהיו מאושרים בעבודתם.
איך מפיקים יום גיבוש לעובדים בחברה?
בעיקרון, אתם יכולים לשתף את העובדים, כלומר ממש להכין שאלון מבעוד מועד עם שאלות סגורות ולתת כל מיני אפשרויות ולראות איך הם מגיבים. בנוסף, ניתן להיעזר בחברה הפקות מקצועית שבעצם מתמחה בארגון הפקות ואירועים לחברות ועסקים. תוכלו לספק לחברה את המטרות שלכם מיום הגיבוש הספציפי הזה ואז החברה תדע בדיוק אילו פעילויות להתאים לצוות העובדים שלכם. ניתן גם לפצל את היום, במידה ויש לכם הרבה עובדים, ניתן לארגן יום ספורט לכל החברה ולחלק את המחלקות לקבוצות וכדומה.